Visuaalisen viestinnän muotoilu
(Entinen Graafinen suunnittelu)
Vuonna 1926 perustetun koulutusohjelman opetusalueet kattavat graafisen viestinnän kaikki mediamuodot ja levityskanavat. Opinnot antavat perusvalmiudet toimia visuaalisen viestinnän muotoilun tehtävissä monialaisesti esimerkiksi kustannusgrafiikan ja julkaisusuunnittelun, ulkoasusuunnittelun, kuvituksen, pakkaus- ja tilasuunnittelun, yritysgrafiikan, kirjainmuotoilun ja typografian, verkkoviestinnän ja digitaalisten sovellusten, liikkuvan kuvan, graafisen taiteen ja pelisuunnittelun alueilla. Maisterin tutkinto kehittää valmiuksia konseptisuunnitteluun ja art director -tehtäviin sekä luo mahdollisuuksia tutkimuksen tekemiseen ja jatko-opintoihin siirtymiseen.
Visuaalisen viestinnän muotoilun koulutusohjelmissa tutkintoa suorittavia opiskelijoita on yli 200. Lisäksi koulutusohjelmissa opiskelee lukuisa joukko sivuaineopiskelijoita ja kansainvälisiä vaihto-opiskelijoita.
Opetusministeriö nimesi Taiteen keskustoimikunnan esityksestä graafisen suunnittelun koulutusohjelman taiteellisen toiminnan huippuyksiköksi vuosille 2007-2009.
Tutkinnot
Visuaalisen viestinnän muotoilun koulutusohjelmissa on mahdollista suorittaa alempi taiteen kandidaatin tutkinto (180 op) ja/tai ylempi taiteen maisterin tutkinto (120 op). Arvioidut valmistumisajat ovat 3 vuotta (TaK) ja 2 vuotta (TaM). Taiteen maisterin tutkinto on mahdollista suorittaa myös englannin kielellä.
Taiteen kandidaatin koulutusohjelma tarjoaa opiskelijalle laaja-alaisen taiteellisen ja ammatillisen peruskoulutuksen, jossa teknisen harjaantumisen ohella korostetaan opiskelijan persoonallisen näkemyksen ja vastuunoton kehittymistä.
Taiteen maisterin koulutusohjelma antaa mahdollisuuden sekä syventää että laajentaa opintoja tai erikoistua tiettyyn Visuaalisen viestinnän muotoilun osa-alueeseen. Koulutusohjelmassa pyritään kehittämään opiskelijan tutkimusvalmiuksia ja käsitteellistä ajattelua sekä syventämään taiteellista näkemystä, suunnitteluprosessien hallintaa, ilmaisullisia taitoja ja ammatillista erityisosaamista.
Huom: kaksi uutta pääainetta 2015!
Tarkemmin koulutusohjelmasta täällä!